Boekhouder voor ondernemers

Iedere ondernemer krijgt er mee te maken, het bijhouden van een bedrijfsadministratie. Laat je dit over aan een boekhouder of ga je er zelf mee aan de slag? De keus is helemaal aan jou, zolang je het maar doet. Dit stelt de belastingdienst namelijk verplicht en bovendien is het ook raadzaam omdat het jou inzicht geeft in het succes of falen van jouw onderneming. Wat is nu aan te raden, zelf de administratie bijhouden of dit overlaten aan een boekhouder? Zolang jouw onderneming heel klein is en je zelf het allemaal nog kunt overzien, dan kun je het uiteraard helemaal zelf doen. Als je nog niet zoveel transacties hebt om te verwerken en je snapt zelf een beetje hoe een boekhouding opgezet moet worden, dan is er niets op tegen om het zelf bij te houden. Wordt jouw bedrijf groter, heb jij geen tijd meer voor het bijhouden van de bedrijfsadministratie of heb jij hier toch echt te weinig kaas van gegeten? Dan is het inschakelen van een professionele boekhouder de beste optie.

Boekhouder inhuren levert voordelen op

Soms zijn ondernemers wat huiverig voor het inhuren van een dergelijke kracht, omdat zij vooral de kosten hiervan zien. Echter, heb je een goede boekhouder dan levert je dit ook heel veel op, namelijk:

  • beter inzicht in je financiën, in de zaken die winst opleveren of juist verlies
  • meer tijd om in je eigen onderneming te steken
  • beter gebruik van regels en aftrekposten die jij zelf waarschijnlijk niet kent
  • voorkomen van boetes door tijdig doen van aangifte

Je merkt uit bovenstaand rijtje al wel dat een boekhouder je dus eigenlijk niets hoeft te kosten, als je het weg streept tegen het profijt dat het jou oplevert. Het is natuurlijk erg prettig als iemand jou kan laten zien welke producten of diensten jou het meest opleveren en op welke je eigenlijk helemaal niets verdient. Je weet dan welke kant jouw bedrijf op moet gaan en wat je juist beter af kunt stoten. Doordat jij zelf niet meer met het administreren aan de slag te gaan, houd jij meer tijd over om dit ook echt aan te pakken. Je hebt meer tijd voor de eigenlijke werkzaamheden binnen jouw onderneming. Het optimaal gebruik kunnen maken van alle regelingen levert jou ook ongetwijfeld iets op en het uit handen geven van je aangiftes voorkomt dat je tegen boetes aan loopt. Stuur jij je aangifte omzetbelasting bijvoorbeeld te laat op, dan kost dit je flink wat geld. Met een goede boekhouder zal dit je nooit gebeuren.

De expertise van Finovion

Wil jij een boekhouder in gaan schakelen, dan is het natuurlijk altijd de vraag bij wie je daarvoor het best terecht kunt. Je wilt waarschijnlijk het liefst iemand die redelijk dicht bij jou in de buurt zit, dat maakt het overleggen met elkaar gemakkelijker. Ook wil je graag persoonlijk contact en een vast persoon die zich met jouw boekhoudzaken bezighoudt. Tegelijkertijd wil je uiteraard ook een hoge mate van kennis en expertise. Herken jij dit? Kies dan voor Finovion! Zij hebben vele kantoren in heel Nederland, dus ook altijd wel in jouw regio. Bij hen krijg je altijd een vaste boekhouder, zodat je altijd met dezelfde persoon contact hebt. Zij kunnen jou met veel zaken helpen, zoals het overnemen van de complete boekhouding, het doen van de verschillende belastingaangiftes en het opstellen van jaarrekeningen. Maar als jij het gedeeltelijk zelf wilt blijven doen, dan is dat ook mogelijk, jij bepaalt helemaal zelf wat je aan hen overdraagt. Zoek jij een goede boekhouder, neem dan dus eens contact op met Finovion!

Comments are closed