Ga geld besparen met een warmtepomp

Wist je dat er diverse manieren zijn waarop je op een meer duurzame wijze stroom kunt opwekken? Met een warmtepomp bijvoorbeeld, of met zonnepanelen. Voor deze tweede optie vind je alvast heel veel informatie op hallostroom.nl. Daar kun je namelijk zonnepanelen huren! En dat is ideaal voor mensen die graag per direct enkel groene stroom willen gebruiken, maar het geld niet hebben om een grote investering te doen. Als je dus op zoek was naar een goede warmtepomp om op duurzame wijze je huis te verwarmen dan is zonnepanelen huren misschien nog wel een betere optie. Vele mensen gingen je al voor, want je kunt er niet alleen geld mee besparen, maar het is natuurlijk ook ontzettend goed voor het milieu. Of je nu kiest voor een warmtepomp of voor zonnepanelen huren, in beide gevallen ben je goed bezig, en kun je ook nog eens geld besparen. En ben je na een poos helemaal tevreden over die zonnepanelen? Dan kun je altijd nog besluiten om ze alsnog aan te schaffen. Dan betaal je namelijk geen huur meer voor de panelen en gaat het je na verloop van tijd (als je de investering er uit hebt gehaald) alleen maar geld opleveren. Heel interessant dus voor als je het zowel voor de natuur als voor je eigen portemonnee doet!

Je huis verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen

Vind je het lastig kiezen tussen het plaatsen van zonnepanelen op je dak of het aanschaffen van een warmtepomp? Heel begrijpelijk. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Een warmtepomp wordt enkel gebruikt om de ruimtes te verwarmen en (soms niet geheel, maar grotendeels) te zorgen voor warm water en zonnepanelen wekken stroom op die je voor elk doeleinde kunt gebruiken die je maar wilt. Een warmtepomp is er in drie verschillende varianten, namelijk:

  • Een ventilatiewarmtepomp die de warmte uit ventilatielucht haalt
  • Een hybride exemplaar die samenwerkt met je cv-ketel
  • Een volledig elektrisch exemplaar die voor alle warmte in je huis zorgt

Het laatste exemplaar is de allerbeste, en dus in veel gevallen ook de duurste. Je hebt dan echter geen cv-ketel meer nodig en woont volledig zonder het gebruik van aardgas. De meeste mensen kiezen dan ook voor deze optie, die all-electric wordt genoemd. De tweede warmtepomp is een mooie tussenstap voor als je uiteindelijk helemaal wilt overstappen, maar op dit moment nog een goede cv-ketel hebt. Deze zorgt grotendeels voor de warmte in huis, maar de cv-ketel springt bij waar dat nodig is.

Toch kiezen voor zonnepanelen?

Vind je zo’n warmtepomp heus super interessant maar ga je toch voor zonnepanelen? Dan is het dus goed om te weten dat je deze zowel kunt huren als kopen. Bij hallostroom.nl kun je gemakkelijk kijken hoeveel je er nodig zou hebben en wat dit je zou kosten. Uiteraard is deze aanvraag geheel vrijblijvend. Het fijne aan zonnepanelen is dat je ook meer stroom kunt opwekken dan je verbruikt, en je dus een terugbetaling ontvangt op je energierekening. Ze leveren dus op termijn zelfs geld op! Ideaal voor als je veel om het milieu geeft, maar eigenlijk nog meer om je portemonnee!

Comments are closed