Herstel de harmonie in jezelf via hypnotherapie in Gent

Als je merkt dat je de grip op jezelf verliest, dan is dat vaak een teken dat je niet volledige de controle hebt over je gedrag of over je emoties. Soms is dat een klein probleem waar je je niet al te veel zorgen over hoeft te maken, maar het kan ook een groter probleem zijn en je leven als het ware verstoren. Iedereen heeft wel eens een momentje van wilszwakte. Je ziet een lekker taartje en terwijl je je had voorgenomen om op je gewicht te letten en niet te snoepen geef je je toch over aan het verlangen om het taartje op te eten. Dat kan gebeuren en is zeker geen drama. Maar als je last hebt van zwaar overgewicht en op dieet bent omdat je je leven weer in de hand wilt krijgen, dan zijn zulke momenten van wilszwakte problematischer. Helemaal als je er echt geen controle over kan uitoefenen en je als het ware aan de zijlijn toekijkt hoe je steeds verder afglijdt. Via hypnotherapie in Gent bij Hypnose Praktijk kun je hier iets aan doen. Je gedrag en je keuzes komen immers voort uit je hersenen en je geest. De impuls om te eten of om iets lekkers te eten, vindt zijn oorsprong in je hersenen. Je krijgt een seintje door en vervolgens ervaar je een gevoel van verlangen. lust of een zogenaamde ‘craving’. Deze hunkering is wat het zo lastig maakt om het seintje te weerstaan. Als er immers geen fysieke component aanwezig was, dan was het niet zo lastig om nee te zeggen tegen het seintje. Je kon dan een soort intellectueel gesprek voeren met jezelf en vervolgens aangeven dat je bezig bent met een dieet en dat bepaalde voedingsmiddelen niet bijdragen aan het succes van het dieet. Rationeel gezien zou dat genoeg zijn om jezelf te overtuigen en dan was je klaar. Maar je kunt dit hele innerlijke gesprek met jezelf voeren en vervolgens door die intense hunkering toch iets eten wat ongezond is.

Hoe werkt hypnotherapie in Gent?

Het idee is dat je via hypnotherapie in Gent als het ware iets doet aan die seintjes. Als je de oorzaak wegneemt, dan ervaar je immers ook geen hunkering meer. En aangezien die seintjes voorkomen uit de hersenen, kun je daar via hypnotherapie in Gent iets aan doen. Een hypnotiseur kan je immers wijsmaken dat je hele lichaam zo stijf is als een plank. Dat is de kracht van de geest en waarom monniken bijvoorbeeld intense pijn kunnen doorstaan. Het is dan ook niet zo gek dat je via hypnotherapie in Gent ook allerlei verlangens weg kunt nemen. Je verlangt dan niet meer naar troost voedsel of lekkernijen of alcohol. De seintjes zijn gewoonweg afwezig. Net zoals je met een volle maag geen zin hebt in eten, zo heb je na hypnotherapie in Gent minder of geen zin in lekkernijen. 

Waarbij helpt hypnotherapie?

We hebben hier voor het gemak steeds gesproken over het voorbeeld van overgewicht, verlangen naar eten en afvallen. Dat is echter 1 voorbeeld en je kunt dan ook gebruik maken van hypnotherapie in Gent voor vele andere problemen zoals: 

  • Faalangst
  • Nagelbijten
  • Depressie

https://www.hypnosepraktijk.net/

Comments are closed