Hier kun je gemakkelijk je klein vaarbewijs 1 en 2 halen

Wist je dat voor het het halen van je klein vaarbewijs 1 en 2 je helemaal niet perse ergens op een cursus hoeft te gaan? Je kunt dat namelijk allemaal prima online doen, namelijk via de website van WatersportCursussen.nl. Daar hebben ze allemaal handige en praktisch opgebouwde cursussen met betrekking tot de watersport. Je kunt er je vaarbewijs 1 en 2 halen, indien gewenst samen, maar ook apart. Als je bijvoorbeeld alleen vaarbewijs 1 nodig hebt dan ben je natuurlijk iets goedkoper uit dan wanneer je ze allebei wilt hebben. Als je ze echter allebei wilt halen dan is het voordeliger om deze twee samen in één pakket te kopen, want als je ze los (en dus na elkaar) zou doen dan is het duurder. Als je dus twijfelt of je alleen je vaarbewijs 1 nodig hebt of misschien in de toekomst ook vaarbewijs 2 gaat gebruiken zou ik ze gewoon allebei tegelijk doen. Je bespaart daarmee geld en bent in één klap bevoegd om zowel in kleine als in grote wateren te mogen varen. Dat is namelijk het verschil tussen vaarbewijs 1 en 2. De eerste geeft je de bevoegdheid om een boot van een bepaald formaat te mogen besturen in kleine wateren, zoals rivieren, kanalen en meren. Dit mag met een snelheid boven de 20 km/uur (eronder heb je geen vaarbewijs nodig met hele kleine bootjes). Als je op grotere wateren wilt mogen varen dan heb je toch echt je vaarbewijs 2 nodig. Onder grote wateren verstaan we onder andere de volgende:

  • Het IJsselmeer
  • De Waddenzee
  • Het Markermeer
  • Het IJmeer
  • De Wester- en Oosterschelde
  • De Eems en de Dollard

Wat kost je vaarbewijs 1 en 2 halen?

Nu je weet waar je die online cursus kunt doen om zowel je vaarbewijs 1 en 2 te halen wil je natuurlijk weten welke kosten eraan verbonden zijn. Dit ligt er een beetje aan of je de twee vaarbewijzen tegelijk wilt halen of apart. We vermeldden hierboven al dat het goedkoper is om ze samen te halen, dan betaal je namelijk slechts €99,- voor beide cursussen samen. Wil je de cursussen apart doen dan ben je €69,- per cursus kwijt. Daarbovenop komen natuurlijk de kosten voor het examen bij het CBR (dat kun je dus niet via deze website doen, maar dat moet heel officieel) en die liggen rond de €42,- voor het examen en €21,- voor de legeskosten. Deze tarieven om je klein vaarbewijs 1 en 2 te halen kunnen echter een beetje variëren, dus je kunt beter op de website van het CBR kijken om te zien hoeveel het op dit moment kost om zo’n examen te doen.

Makkelijk en snel online je vaarbewijzen halen

Als je geen zin hebt om ergens op locatie een cursus te volgen om je klein vaarbewijs 1 en 2 te halen dan is de website van WatersportCursussen.nl wat je nodig hebt. Daar bestel je gewoon die cursussen voor je vaarbewijs 1 en 2 (als je ook 2 wilt halen) samen, en het studeren doe je gewoon online, in je eigen tijd. Je hebt er iets meer verantwoordelijkheid voor nodig, maar het is echt prima te doen met het fijne lesmateriaal dat je krijgt. Veel succes ermee en een fijne tijd op het water gewenst!

Comments are closed