Hoe kan ik met DUO in contact komen?

Je geldzaken beheren en bespreken, dat is iets wat goed moet gebeuren. Maar niet alleen je studiefinanciering is iets wat je met DUO bespreekt. Hieronder vind je een lijst met persoonlijke zaken die verbonden zijn met DUO en waarvoor je met DUO contact opneemt in het geval van vragen.

  • Financiering voor je studie en/of opleiding
  • Stand van je studieschuld
  • OV vergoedingen
  • Inschrijving en betaling van studie en/of opleiding
  • Aanpassing van huidige studie en/of opleiding
  • Persoonlijke gegevens
  • Behaalde diploma’s (officieel document om te downloaden als pdf)
  • Staatsexamens
  • Kinderopvang

Zoals je ziet bestaat de lijst uit een aantal hele belangrijke zaken. Juist daarom is het goed om te weten op welke manier je met DUO in contact komt. De groepen die het meest met DUO in contact komen zijn scholieren, studenten, leraren en zij die nog geld terug moeten betalen.

Op welke manieren kom je met DUO in contact?

Meerdere wegen leiden naar Rome: er zijn veel manieren om DUO te bereiken wanneer je vragen hebt. Allereerst kun je ze natuurlijk bellen. Het telefoonnummer van DUO is 050 599 77 55 en je betaalt niet meer dan je gewone belkosten. Iedere werkdag – van maandag tot en met vrijdag, tussen 9.00 ’s ochtend en 17.00 ’s middags, zit de klantenservice klaar om al je vragen telefonisch te beantwoorden. Tip: bel vooral ’s ochtends tussen 9.00 en 11.00, dan is het vaak rustiger bij de klantenservice en word je sneller geholpen. Daarnaast kun je met DUO in contact komen via Facebook en Twitter. Een berichtje sturen kan op elk moment van de dag, maar de klantenservice hanteert dezelfde operationele uren als via de telefoon. Dit betekent dat je een antwoord kan verwachten in een van deze tijdsloten. Niet zo actief op Social Media en bel je niet zo graag? Via de mail kom je ook met DUO in contact. Daarnaast ben je natuurlijk altijd welkom op het DUO kantoor. Het hoofdkantoor staat in Groningen maar er zijn meerdere service kantoren door heel Nederland. Een afspraak maak je gemakkelijk online (vergeet niet op ‘Opslaan’ te klikken om te afspraak definitief te maken!) Let op. Omdat DUO de persoonlijke zaken van zo veel verschillende mensen behandelt, hebben ze veel afdelingen. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren uitzoekt wie jou het best kan helpen met je probleem of vraag, zodat je altijd met de juiste persoon van DUO in contact komt en je vraag snel behandeld en opgelost kan worden.

Op de hoogte blijven van de huidige ontwikkelingen?

Heb je geen directe vraag maar blijf je graag met DUO in contact over de huidige ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, inburgering of kinderopvang? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van DUO. Natuurlijk heeft niet elk onderwerp je interesse. Met een paar klikjes geef je precies aan wat voor jou van toepassing is. Zo krijg je via de mail een digitale nieuwsbrief (e-zine) over wat jou interesseert. Genoeg te weten gekomen? Je kan je heel makkelijk op elk gewenst moment afmelden voor de digitale nieuwsbrief! Met DUO in contact komen is dus mogelijk, je moet alleen weten welke manieren je moet gebruiken. 

https://meteencontact.nl/

Comments are closed