Moet jij een deurwaarder inschakelen?

Als ondernemer kun je te maken krijgen met facturen die niet betaald worden en dan komt de vraag op: moet je nu een deurwaarder inschakelen? Dat klinkt altijd meteen als een heel zwaar middel om in te zetten en dat is het eigenlijk ook. Daarnaast is het ook nog eens erg duur en tijdrovend. Het is dan ook niet vreemd dat veel ondernemers hun twijfels hebben over een deurwaarder inschakelen. Maar wat moet je dan doen, accepteren dat facturen niet betaald worden? Dat is natuurlijk ook geen oplossing. Schakel de hulp in van Bill Incasso en de onbetaalde facturen worden voor jou opgelost.

Onbetaalde facturen

Wanneer kun je nu in de situatie komen dat je na moet gaan denken over al dan niet een deurwaarder inschakelen? Als ondernemer stuur je waarschijnlijk regelmatig facturen naar je klanten, het maakt daarbij niet uit of het gaat om andere bedrijven of om particulieren. Het kan natuurlijk dat deze een keer niet betaald worden, iemand kan de factuur vergeten zijn of kwijtgeraakt zijn. Dan stuur je uiteraard altijd eerst een herinnering en mocht daar geen reactie op komen, dan stuur je een laatste aanmaning. Maar wat als deze ook niet betaald wordt? Dan kom je op het punt dat je eigenlijk de deurwaarder inschakelen moet. Je kunt het er immers niet zomaar bij laten zitten, jij moet je geld gewoon krijgen. Daarbij, als mensen eenmaal weten dat er niets gebeurt als facturen niet betaald worden, dan zal de verleiding ontstaan om de volgende keer weer niet te betalen. Dat kun je niet gebruiken. Maar een deurwaarder inschakelen en op je klanten afsturen is wel een zwaar middel, het zet de verhoudingen meteen volledig op scherp en je kunt er zeker van zijn dat je de klant kwijt bent. Daarbij kost het vaak veel tijd om het geld alsnog te krijgen en zijn deurwaarders erg duur. 

Alternatief voor deurwaarder inschakelen

Dus wat dan te doen? Dat is een dilemma waar je dan voor komt te staan. Wil je liever geen deurwaarder inschakelen, dan kun je kiezen voor het alternatief van een incassobureau. Een goede keus op dit gebied is Bill Incasso. Wat is het voordeel hiervan? 

  • zij werken op basis van ‘no cure, no pay’
  • zij verhalen incassokosten op jouw klant, dus het kost jou niets
  • je kunt gemakkelijk al je zaken online met hen regelen

Het heeft niet alleen voordelen voor jou, maar ook voor jouw klant die niet betaald heeft, ze proberen namelijk het altijd eerst zo op te lossen of anders een betalingsregeling te treffen, voordat er een procedure bij de kantonrechter wordt gestart. Dat maakt dit een uitstekend alternatief voor de deurwaarder inschakelen. En zij bieden meer voordelen, Bill Incasso kan namelijk ook het versturen van de laatste aanmaning van jou overnemen. Je hoeft ook hiervoor alleen de gegevens online bij hen aan te melden en zij regelen het voor jou. Ze houden dan ook meteen in de gaten of er alsnog binnen de betalingstermijn betaald wordt en zo niet, dan zetten ze het bovenstaande traject in werking. Dus kies niet voor een deurwaarder inschakelen, maar kies voor Bill Incasso.

Lees meer…

Comments are closed