Muren verven of spuiten?

Eens in de zoveel tijd wil jij in huis natuurlijk eens de muren verven. Bijvoorbeeld omdat ze wat verkleurd zijn of omdat de verf er niet meer helemaal mooi op zit. Of omdat je gewoon aan een andere kleur toe bent, dat kan natuurlijk ook het geval zijn. Wil je de muren verven, dan heb je twee opties: je kunt dit zelf doen of je kunt dit laten doen door een schilder. En laat je het doen door een schildersbedrijf, dan heb je nog de mogelijkheid uit met de kwast of roller de muurverf aanbrengen of dit laten spuiten. Wat zijn nu de voor- en nadelen van de verschillende opties?

Muren verven of spuiten?

Zelf muren verven of laten doen?

Op het moment dat jij constateert dat een muur aan een verfbeurt toe is of dat je bedenkt dat jij de kleuren in huis eens wilt veranderen, dan is de vraag of je zelf aan de slag gaat met de muren verven of dat je dit laat doen. Een voordeel van het zelf doen, is dat er geen schilders bij jou over de vloer hoeven te komen en dat je er minder geld aan kwijt bent. In doe-het-zelf zaken kun je tegenwoordig bovendien veel verschillende soorten en kleuren verf vinden, waarmee je prima zelf aan de slag kunt gaan. Maar zelf je muren verven heeft ook nadelen. Zo duurt de schilderklus vaak veel langer dan wanneer je het door een schilder uit zou laten voeren. Bovendien wordt het resultaat met professionele schilders vaak mooier. De afwerking is strakker en je zult niet zomaar aanzetten van roller of kwast ergens tegenkomen. Bovendien weten zij precies wat er eventueel aan voorbehandeling nodig is om een mooi resultaat te krijgen. Er valt dus zeker wel wat voor te zeggen om niet zelf aan de slag te gaan met muren verven, maar dit te laten doen.

Muurverf spuiten

Kies jij ervoor een professioneel schildersbedrijf voor deze klus in te schakelen, dan is Wandenplafondspuiten.nl een uitstekende keus. Zij kunnen namelijk niet alleen jouw muren verven op de standaard wijze met roller en kwast, zij kunnen de verf ook spuiten. Dit kan op veel verschillende ondergronden, zoals:

  • beton
  • hout
  • steen
  • gips
  • pleisterwerk
  • glasweefsel

Waarom zou je hier nu voor kiezen? Verf spuiten heeft verschillende voordelen. In de eerste plaats gaat het heel erg snel. De voorbereidingstijd is wel iets langer, alle andere delen van de ruimte moeten afgeplakt en beschermd worden, maar daarna is de klus ook zo klaar. Daarnaast is een voordeel van op deze manier muren verven dat je een heel strak resultaat krijgt. Je weet dan zeker dat je nergens een aanzet van een kwast of roller zult zien. De dekking zal overal mooi egaal zijn. Dit is helemaal een voordeel bij muren die niet volkomen vlak zijn en reliëf hebben. Normaal is het een hele klus om overal een goede dekking te krijgen, maar met door te spuiten worden alle plekken perfect bereikt. Het is dus zeker de moeite waard om dit te overwegen. Wil jij zo je muren verven? Dan kan Wandenplafondspuiten.nl dit voor jou verzorgen!

Comments are closed