Openhaardhout voor jouw kachel

We hebben natuurlijk bijna allemaal wel centrale verwarming in onze woningen tegenwoordig, waardoor we niet meer per se openhaardhout nodig hebben. We kunnen door middel van onze cv-ketel het hele huis immers heerlijk op temperatuur houden. Dat is een groot pluspunt met vroeger, toen er echt hout of kolen nodig waren om huizen te verwarmen. Nu is dat niet meer noodzakelijk, maar dat betekent niet dat we het daarom ook maar niet meer moeten doen, een open haard gebruiken. Het stoken van openhaardhout in een mooie houtkachel is immers ontzettend sfeervol, het kan echt een toevoeging zijn op je interieur en op de sfeer in huis! Het knisperen van de brandende houtblokken, de vlammen die aan het hout likken, het licht dat er vanaf komt en de schaduwen die hierdoor ontstaan. Velen vinden dit ontzettend rustgevend en heel erg sfeervol. Bovendien is het ook nog eens zo dat een dergelijk vuur voor een geheel ander soort warmte zorgt dan bijvoorbeeld een radiator afgeeft. Het is een veel doordringendere warmte, het kan echt heerlijk zijn om je hieraan te warmen na een wandeling door guur weer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen toch nog steeds openhaardhout gebruiken in een open haard. Lees meer op de website https://www.dehaardhouthandelaar.nl/.

Wat voor openhaardhout kopen?

Als jij al een tijdje een open haard hebt, dan heb je misschien al een goed idee van wat voor houtsoort jou het best bevalt. Maar als je hier net mee begint, dan vraag jij je misschien af welk openhaardhout je nu het best kunt kiezen? Het eenvoudigste antwoord is: elk hout is in feite wel geschikt, zolang het maar goed droog is. Dat is echt het belangrijkste, want is het nog vochtig, dan zal het niet alleen niet knetteren, het zal gaan liggen smeulen en het zal voor veel rookontwikkeling zorgen. Niet alleen is dat jammer, het zorgt er ook voor dat je schoorsteen en kachel heel snel vies worden. Vergewis je er dus altijd van dat het openhaardhout dat jij koopt echt droog is. Daarna kun je gaan letten op verschillende soorten, want er bestaat wel degelijk verschil in houtsoorten. Zo brandt essenhout bijvoorbeeld vrij snel, waardoor er veel sneller warmte vrijkomt. Eiken daarentegen brandt juist heel langzaam, waardoor je niet steeds er om hoeft te denken om weer een nieuw blok op het vuur te gooien. Berkenhout heeft als pluspunt dat het vaak voor een mooi vlammenspel zorgt en bovendien eenvoudig aan te steken is. Overweeg dus aan de hand van deze punten welk soort openhaardhout voor jou de beste optie is.

Bestel bij De Haardhout Handelaar

Heb jij openhaardhout nodig? Dan doe je er goed aan om dit te bestellen bij De Haardhout Handelaar. Je kunt bij hen kiezen uit verschillende houtsoorten:

  • eikenhout
  • essenhout
  • berkenhout
  • een mix van verschillende soorten

Zij leveren dit op een halve of hele pallet, afhankelijk van de hoeveelheid die jij graag wilt hebben. Wat voor soort jij ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je het meteen kunt gaan branden, aangezien het allemaal in de oven gedroogd is en dus klaar is om gestookt te worden! Het fijne van bij hen openhaardhout kopen, is dat je het gewoon online kunt bestellen en betalen en dat zij het vervolgens bij jou thuis komen bezorgen. De levering vindt vaak al binnen een dag plaats en bezorgkosten hoef je ook nog niet eens te betalen! Al hun hout is bovendien afkomstig uit verantwoord beheerde bossen, je hoeft dus niet bang te zijn dat je bijdraagt aan onverantwoorde ontbossing. Wil jij ook graag het vuur in de haard weer opstoken? Kies dan voor het openhaardhout van De Haardhout Handelaar!

Comments are closed