Vouwgordijnen

Geen enkel huis kan zonder raambekleding en vouwgordijnen zijn dan een van de mogelijkheden die je hebt. Natuurlijk heb je nog heel veel andere opties, zoals gewoon hangende gordijnen, rolgordijnen of houten of kunststoffen lamellen of jaloezieën. Er zijn diverse opties en je moet vooral kiezen wat jij zelf het mooist vindt. Toch zijn er zeker wel redenen aan te voeren waarom vouwgordijnen een uitstekende keus zijn voor iedere ruimte. Een eerste punt waar je aan moet denken, is het feit dat een vouwgordijn gemaakt wordt van stof, in tegenstelling tot bijvoorbeeld lamellen of jaloezieën. Dit zorgt ervoor dat de akoestiek in de ruimte verbeterd wordt. Stoffen objecten zijn namelijk van groot belang om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van galm. Richt je alles heel strak in en gebruik je ook voor de raambekleding geen stof, dan zal het heel hol klinken en ieder geluid zal enorm door de kamer echoën. Dit is natuurlijk erg vervelend, je durft dan bijna geen geluid meer te maken omdat ieder klein geluidje als een enorm kabaal klinkt. Stoffen vouwgordijnen dempen geluiden en dat zorgt ervoor dat het binnen een stuk prettiger is.

Vouwgordijnen geven mooie sfeer

Maar dat is niet de enige reden waarom vouwgordijnen voor een mooie sfeer zorgen, ze creëren ook een mooie uitstraling door de prettige lichtinval. Je hebt voor een vouwgordijn de keus uit verschillende stofsoorten, van dikkere tot dunnere materialen. Welke variant je echter ook kiest, doordat je het gordijn altijd gedeeltelijk naar beneden hebt, zal de lichtinval wat gebroken worden en dit zorgt voor een mooi effect. Natuurlijk ziet het er bij transparantere materialen wel anders uit dan bij dikkere, maar hoe dan ook zal de sfeer hier baat bij hebben. Het fijne van vouwgordijnen is dat je ze ook heel goed kunt combineren met gewone gordijnen. Je kunt dan bijvoorbeeld de eerste van een transparante of dunne stof laten maken en het hangende gordijn van een dikkere stof. Zo heb je overdag minder inkijk en kun je als het donker wordt het andere gordijn sluiten voor nog meer privacy. Bovendien is het ook nog zo dat je kunt kiezen voor vouwgordijnen die verduisterend zijn, ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Zo houd je het binnen lekker koel, ook als de zon er overdag flink op staat te branden. En dan hebben we nog niet eens genoemd dat je ook nog kunt kiezen uit gevoerde of ongevoerde exemplaren en uit veel verschillende kleuren. Genoeg keus dus op dit gebied!

BlindDesign voor jouw ideale raambekleding

Wat voor soort vouwgordijnen je ook wilt hebben, je kunt ze bij BlindDesign altijd krijgen! Je kunt hier namelijk zelf bepalen:

  • welke kleur ze moeten hebben
  • of ze van een transparante of juist heel dikke stof moeten zijn gemaakt
  • of ze gevoerd moeten zijn of niet
  • aan welke kant de baleinen zitten
  • of er al dan niet een bies aan gemaakt moet worden
  • of er verduisteringsmaterialen in gebruikt worden

Doordat je het zelf samenstelt, kun je dus echt vouwgordijnen laten maken bij hen die helemaal passen bij jouw interieur, bij jouw stijl en smaak. Wist je bovendien dat je deze raambekleding ook prima kunt wassen? Veel mensen denken dat dit niet mogelijk is, maar je kunt de baleinen eenvoudig verwijderen en het doek vervolgens gewoon in de wasmachine stoppen. Zo houd je ze dus mooi schoon en fris. Ben jij aan het nadenken over nieuwe raambekleding? Dan moet je zeker eens kijken naar de mogelijkheden die BlindDesign jou op het gebied van vouwgordijnen te bieden heeft, ook voor jou hebben ze zeker een geschikte variant!

Comments are closed