Waarom zou je een animatiefilm laten maken?

Als je als bedrijf een complexe boodschap over te brengen hebt dan is een animatiefilm misschien een goede manier om dat te doen. Bij Storytelling Studios kunnen ze je daar alles over vertellen. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in het maken van animatiefilmpjes, en weten ze precies hoe ze complexe materie eenvoudig in beeld brengen. Het algemene doel van een animatiefilm is dat je mensen informeert over iets dat normaal gesproken veel uitleg vereist. Een onderwerp dat niet zonder beelden kan bijvoorbeeld, zoals een handleiding of uitleg over hoe jullie te werk gaan. Als je voor zoiets een animatiefilmpje laat maken dan kun je dit filmpje elke keer opnieuw gebruiken om aan (nieuwe) klanten te laten zien hoe jullie te werk gaan, in plaats van dat jullie dit constant zelf moeten uitleggen. Als deze animatiefilm op je website staat dan hebben mensen deze info al gevonden voordat ze jullie überhaupt gecontacteerd hebben, wat de kans veel groter maakt dat ze met jullie in zee gaan. Alles is ze dan namelijk veel duidelijker en ze zitten niet met vragen. De onderwerpen waarvoor je zo’n animatiefilmpje (ook wel uitlegfilmpje) kunt maken zijn heel erg breed. Als jij iets in gedachten hebt en je weet niet zeker of het geschikt is kun je het beste even contact met Storytelling Studios opnemen. Zij vertellen je er graag alles over. Op hun website staat overigens al veel uitleg, en ook veel voorbeelden van zo’n animatiefilm die ze reeds voor andere partijen hebben gemaakt. Zo kun je zien of hun stijl je aanspreekt en krijg je een indruk waar de filmpjes voor worden gebruikt.

Waarom is een animatiefilm maken zo populair?

Bij deze developers merken ze dat het laten maken van een animatiefilm steeds populairder wordt, en niet zonder reden. Het is namelijk zo dat wanneer je op je website zaken (maakt niet uit welke) probeert uit te leggen aan de hand van plaatjes en tekst mensen die helemaal door moeten lezen, net als op Facebook. Dit kost relatief veel tijd, en mensen zijn nu eenmaal van nature lui aangelegd. Bij een animatiefilm hoeven ze alleen maar op play te klikken en de informatie komt vanzelf tot ze. Dit is een veel passievere manier van informatie opnemen, waardoor mensen sneller geneigd zijn er aandacht aan te besteden. Je bereikt dus makkelijker je doelgroep, en precies daarom is het laten maken van zo’n animatiefilm steeds populairder aan het worden.

Drie soorten animatiefilmpjes

Als je bij Storytelling Studios aanklopt voor een animatiefilm op maat dan heb je daarbij de keuze uit drie verschillende opties, namelijk:

  • Een Motion Graphic
  • Een Whiteboard animatie
  • Een uitgebreide cartoon

De eerste is het goedkoopst, en het simpelst. Het betreft een animatiefilm met een effen achtergrond, met simpele elementen die elkaar afwisselen. De whiteboard animatie is al wat ingewikkelder, en toont een hand die op de witte achtergrond (het whiteboard) de uitleg tekent. Deze is heel goed in te zetten voor allerlei doeleinden. Als laatste is er de cartoon. Deze is het meest gedetailleerd, heeft veel verschillende kleuren en animaties, en is het duurst. De keuze is aan jou!

Comments are closed