Administratiekantoor

Als jij een eigen onderneming hebt, dan is het raadzaam om een administratiekantoor in te schakelen voor bepaalde zaken. Als ondernemer krijg je met veel administratieve taken te maken, iets wat je van tevoren misschien helemaal niet bedacht had. Je begint immers een eigen bedrijf omdat je graag bepaalde werkzaamheden wilt doen of bepaalde producten wilt verkopen. Dat er veel meer bij komt kijken dan alleen dat, dat is iets wat jij je vaak pas realiseert op het moment dat je begonnen bent met je bedrijf. Dat is ook het moment dat je er achter komt dat het inschakelen van een administratiekantoor echt verstandig kan zijn. Want je zult er al snel achter komen dat er heel veel tijd gaat zitten in alle administratie goed bijhouden. Tijd die jij waarschijnlijk liever zou besteden aan andere zaken, zoals het verkrijgen van meer klanten of het verbeteren van de diensten of producten die jij levert. Met andere woorden, je richt je eigenlijk liever op de kerntaken van jouw onderneming en dat geldt eigenlijk voor iedere ondernemer. Het is dan ook niet vreemd dat veel ondernemers ervoor kiezen om het boekhouden over te laten aan een administratiekantoor.

Waarvoor administratiekantoor inschakelen?

Het bijhouden van een goede boekhouding is van groot belang, of je dit nu zelf doet of door een administratiekantoor laat doen. In de eerste plaats omdat het jou inzicht verschaft in de financiële stand van zaken van jouw bedrijf, in de tweede plaats omdat de belastingdienst gewoon van jou verlangt dat je dit op orde hebt, zodat zij jouw boeken kunnen controleren. Het is daarom ook echt zaak om ervoor te zorgen dat jij dit goed geregeld hebt. Je kunt dat doen door zelf er de nodige tijd in te steken of door het over te laten aan een administratiekantoor. Dat laatste levert jou als voordeel op dat je dus meer tijd overhoudt voor de kerntaken van jouw onderneming en daar komt bij dat je dan ook zeker weet dat alles goed gebeurt. Professionals op dit gebied weten immers precies hoe alles bijgehouden dient te worden en hoe dit het beste gedaan kan worden. Zij kunnen bovendien heel veel verschillende soorten administratieve taken van je overnemen, zoals:

  • het verzorgen van de boekhouding
  • het bijhouden van de salarisadministratie
  • het verzorgen van de personeelsadministratie
  • het invullen van belastingaangiftes
  • het opstellen van de jaarrekeningen

Als je dergelijke zaken door een goed administratiekantoor laat doen, dan weet je zeker dat dit prima geregeld is!

Een kantoor kiezen

Als jij het niet ziet zitten om zelf met de administratie aan de slag te gaan of het kost je inmiddels gewoon veel te veel tijd, waardoor je te weinig tijd overhoudt voor de kerntaken van je bedrijf, dan is het inschakelen van een administratiekantoor dus een goede stap om te zetten. Maar welk kantoor kies jij dan? Er zijn immers vele van dergelijke kantoren in het hele land. Een aanrader is het administratiekantoor Actium. Groot voordeel is dat je bij hen terecht kunt voor heel veel verschillende administratieve zaken en dat je bij hen zelf kunt bepalen wat je aan hen overdraagt en wat niet. Je hoeft niet per se het complete pakket af te nemen dat zij kunnen bieden, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf bepaalde zaken te blijven doen en slechts een deel door hen te laten doen. Het is maar net waar jij je goed bij voelt! Op Actium.nl kun je meer lezen over de mogelijkheden die zij bieden. Wil jij een administratiekantoor in de arm nemen, dan is Actium dus zeker een goede keus!

Comments are closed