Besparen door energiekosten te vergelijken

Ik zit al jaren bij dezelfde energieleverancier. Ik denk dat wij jaren terug een contract hebben afgesloten en sindsdien heb ik nooit veel op het verbruik en de kosten gelet. Wij wonen thuis met ze vijven, mijn vrouw, drie kinderen en ik. Met een groot gezin weet je dat de kosten altijd hoog zijn, ik weet eigenlijk niet anders. Mijn vrouw en twee dochters hebben het vaak sneller koud in huis dan ik, daarom zetten zij altijd de thermostaat wat hoger, vaak op momenten dat het van mij niet hoeft. Daarnaast is mijn vrouw dol op koken en met drie tieners in huis wordt er veel gedoucht. Ik had het laatst met twee vrienden over de energiekosten en ook zij hebben kinderen. Allebei gaven ze aan dat ze een hoge energierekening hebben en dat een hoge rekening logisch is met een gezin. Maar een van mijn vrienden zei dat het soms verstandig is om de energiekosten te vergelijken bij een andere leverancier. Ik had het idee dat energiekosten vergelijken niet zo veel zin had, maar hij zei dat hij gaat overstappen naar een andere leverancier. Hij had op een website gekeken om de prijzen te vergelijken en had een andere leverancier gevonden waar hij veel kan besparen. Volgens de berekening zou hij bijna tweehonderd euro kunnen besparen in een jaar. Ik wilde ook wel besparen en besloot om ook mijn energiekosten te vergelijken.

Gemakkelijk energiekosten vergelijken

Ik vroeg mijn vriend welke website hij gebruikt had en hij vertelde me dat hij slimmetenergie.com bezocht had. De volgende avond bezocht ik ook de website. Op de website kan je de energiekosten vergelijken van verschillende energieleveranciers. In eerste opslag leken de kosten niet zoveel te verschillen tussen de verschillende partijen. Maar om het zeker te weten was het beter om mijn exacte verbruik te vergelijken. Ik pakte mijn gegevens van het jaar ervoor en voerde dit in op de website. Met de prijzen die toen tevoorschijn kwamen zag ik dat mijn leverancier duurder was dan veel van de andere leveranciers. Ik riep mijn vrouw erbij en samen namen we een kijkje. Mijn vrouw wilde het liefste alleen stroom van duurzame leveranciers, die konden we gemakkelijk selecteren. Door op deze manier de energiekosten te vergelijken zagen we dat we flink konden besparen. Volgens de website konden wij bijna honderdvijftig euro besparen per jaar.

Een nieuwe leverancier

Nadat wij de website bezocht hadden besloten wij om van leverancier te wisselen. Niet omdat wij niet blij waren met de huidige leverancier, maar vonden het een flink bedrag. Van leverancier wisselen was erg gemakkelijk en zo gedaan. Natuurlijk moeten wij nog zien of we echt gaan besparen, maar het lijkt een goede keuze. Als ik van te voren wist dat ik zo veel kon besparen, dan had ik eerder de website bezocht om mijn energiekosten te vergelijken. Ik zal achteraf mijn rekening bekijken en mijn vriend bedanken als blijkt dat de kosten veel lager zijn. Ik zal ook een van deze dagen langsgaan bij mijn moeder en haar energiekosten vergelijken. Zij woont zelfstandig en zal niet zoveel energie verbruiken, maar met haar pension heeft ze niet zoveel te besteden. Als ik zie dat voor haar van leverancier veranderen een paar tientjes in de maand kan schelen, dan is het ook de moeite waard om te wisselen. Ik raad iedereen aan om de energiekosten te vergelijken via slimmetenergie.com:

  • Je kan flink besparen per jaar
  • Met deze website kan je gemakkelijk verschillende leveranciers vergelijken
  • Je kan de gegevens aanpassen naar jouw verbruik
  • De website is gemakkelijk te gebruiken

Comments are closed