Dankzij een emdr behandeling kunt u zich over uw angsten heenzetten

Hebt u weleens gehoord van een emdr behandeling? Emdr staat voor: “Eye Movement Desensitization and Reprocessing”. Het is een behandelingstechniek oorspronkelijk ontwikkeld voor soldaten met posttraumatische stressstoornis. Maar uit onderzoek bleek dat een emdr behandeling ook perfect is voor diverse angststoornissen en een keur aan mentale aandoeningen die we in deze tekst zeker gaan bespreken. Het is dan ook aangetoond dat een emdr behandeling wetenschappelijk kan worden onderbouwd, ook al is het nog niet geheel duidelijk hoe het precies werkt. Op delphia.be geven we u in ieder geval uitleg over dit proces, wat het voor u kan betekenen, waar u het bij Delphia kunt volgen en wat de kosten zijn. Stel dat het gaat om een trauma uit het verleden waardoor u tegenwoordig vele angsten kent. Irrationele angsten die in uw leven in de weg zitten. Er komt een punt en dat is hopelijk sneller dan later, dat u hier iets aan wilt doen. En dat is waar een emdr behandeling om de hoek komt kijken. Tijdens de emdr behandeling wordt u gevraagd om aan dit trauma te denken. Gaat het om een enkele gebeurtenis? Of om meerdere? Denk in ieder geval om de ergste aanvaring en focus u, hoe moeilijk dat dan ok kan zijn, op de ergste details. Tegelijkertijd zal de behandelaar, bij Delphia is dat Peter van Canegem, met een pen, potlood of vinger voor uw gezicht heen en weer bewegen. U moet tijdens het denken aan dit trauma de beweging volgen met uw ogen.

Is een emdr behandeling iets voor u? Neem dan contact op

Deze oefening wordt meerdere malen uitgevoerd en wordt meestal herhaald in enkele sessies van de totale emdr behandeling. Soms komt de focus op een andere ernstige herinnering te liggen, net zolang tot alle scherpe randjes er af zijn gehaald. Het kan best zo zijn dat u al na de eerste emdr behandeling verschil merkt. U hebt minder last van nachtmerries, u voelt zich sterker in uw schoenen staan en u hebt minder psychosomatische klachten. In combinatie met exposure, een andere behandeltechniek bij een angststoornis, is de kans op het verdwijnen of matigen van uw klachten zeer groot. Want dankzij de emdr behandeling wordt een verwerkingsproces gestart. Dit proces is grotendeels onbewust en wordt gestart door de afleidende stimulus, dus door de bewegende vinger of pen. Na elke sessie merkt u dat er een stroom van gedachtes op gang gebracht wordt. De therapeut vraagt u vervolgens om op de belangrijkste gedachte de focus te leggen waarna de emdr behandeling weer verder gaat. Dankzij het verwerkingsproces dat ook na de emdr behandeling verder gaat zal de fobie, de angst of waar u dan ook last van hebt minder sterk aanwezig zijn in uw leven. Wij van Delphia werken zowel in Nederland als in België. U kunt op onze website een duidelijk overzicht vinden van de kosten. Het is verstandig om even uw verzekeraar te vragen of een gedeelte maar misschien ook wel het totale bedrag bij hen gedeclareerd kan worden.

We kunnen tevens familie- en organisatieopstellingen workshop geven

Dankzij emdr kunt u weer functioneren in de samenleving zonder te lijden onder trauma’s en fobieën. Het kan ook worden ingezet voor:

  • Negatieve en beperkende zelfovertuigingen,
  • Schaamte en schuld,
  • Lichte depressies die vaak gepaard gaan met angststoornissen,
  • En ook tegen stress of een burn-out.

Bent u benieuwd wat we precies voor u kunnen betekenen? Stel dan online uw vraag via het contactformulier of bel met Peter van Caenegem. Geef het zeker een kans want misschien komt u hierdoor eindelijk van uw angsten af!

Comments are closed