De geweldige werking van zouttherapie voor vermindering van klachten bij astma

Onze dochter is 7 jaar oud en heeft sinds haar tweede levensjaar last van astmatische verschijnselen. We hebben de huisartsenpraktijk en de huisartsenpost plat gelopen. Op haar derde jaar zat mijn dochter aan de Ventolin voor vermindering van de klachten. Ja, de medicijnen hielpen, maar het inhaleren van de medicijnen was een lastige opgave voor ons. Onze dochter wilde niet aan het inhalatie apparaat en ging compleet over haar toeren als dit aan de orde was. Een keer is ze zo overstuur geraakt dat de astma aanval niet onder controle kwam en we met vliegende vaart naar de spoedeisende hulp zijn gereden. Vanaf dat moment gingen we op zoek naar andere methoden voor verlichting van astmatische klachten. Na een flinke zoektocht kwamen we uit bij zouttherapie. We hadden er nog nooit eerder van gehoord, maar de collega van mijn man volgde deze therapie en had er enorm veel baat bij. We besloten om ons te laten informeren en namen contact op met de kliniek die deze zouttherapie aanbiedt:https://www.haloclinic.nl.

De werking en voordelen van zouttherapie uitgelegd

We hadden geen idee wat we ons moesten voorstellen bij zouttherapie. De medewerker die we aan de telefoon kregen nam de tijd en legde ons volledig uit hoe een dergelijke therapie werkt. Het enige dat de cliënt moet doen is plaatsnemen in de zoutkamer. Een zoutkamer klinkt precies als dat wat het is. Het lijkt net alsof je plaatsneemt in een soort zoutgrot. In deze kamer wordt een microklimaat gecreëerd door een droge lucht met minuscule zoutkristallen door de kamer te blazen. De mensen die in de zoutkamer zitten ademen de lucht met zoutkristallen in. De zoutkristallen doen hun werk wanneer ze helemaal ingeademd zijn en de longen bereiken. De longen worden schoon. Dat is niet het enige. Zouttherapie heeft de volgende voordelen:

  • Bacteriën in de longen worden gedood;
  • Kleinere kans op ontstekingen in de longen;
  • Minder gebruik van medicijnen;
  • Vergemakkelijken van ademhalen.

We durfden geen hoop te hebben dat zouttherapie de oplossing kon zijn voor onze dochter. De medewerkster aan de telefoon vertelde ons tot slot dat de eerste sessie gratis zou zijn en dat we meteen een afspraak konden maken. Mijn man en ik keken elkaar aan besloten ter plekke een afspraak te maken voor onze dochter. De afspraak stond voor de week erop. We vertelden het onze dochter en ze vroeg of ze dan geen medicijnen meer hoefde. We hebben haar verteld dat als het heel goed uitpakt zij minder medicijnen hoefde te gebruiken. Minder dan nu. Dat was voor onze dochter al genoeg!

Therapie bij HaloClinic Nederland ook voor kinderen

De week erop reden we naar Zaandam voor de zouttherapie voor onze dochter. Ik moet toch eerlijk zeggen dat ik een beetje cynisch was en ik hield mezelf vooral voor: baat het niet dan schaadt het niet! De dame aan de balie verwelkomde ons en gaf ons een rondleiding door de kliniek. Ik wist wel dat ze een kinderhoek hadden, maar dat dit een volledig op kinderen ingerichte kinderzoutkamer zou zijn dat overtrof mijn verwachtingen. Ik ben samen met mijn dochter in de kamer gaan zitten en we hebben er een uur verbleven. Ze was fijn aan het spelen met het poppenhuis en het keukentje. Ik moet toch eerlijk toegeven dat we de week erop het medicijngebruik bij onze dochter hebben kunnen halveren. Mijn man en ik hebben daarom meteen weer contact opgenomen met de kliniek en hebben vijf afspraken voor zouttherapie gemaakt. We hebben het idee dat dit in ieder geval de klachten verlicht. En wie weet misschien een stap dichterbij een medicijnvrij leven!

Lees meer…

Comments are closed