Ga ook in de winter veilig de weg op met winterbanden in Hengelo

Als je in de auto stapt, dan is het belangrijk dat de auto aan alle veiligheidseisen voldoet. Je moet bijvoorbeeld een gordel om kunnen doen in de auto en onder de motorkap moet alles in orde zijn. Omdat je niet altijd de hele auto kunt gaan nakijken voor iedere trip, laat je de auto ieder jaar keuren via de APK. De controleurs kunnen dan bekijken of alles nog intact is en of onderdelen al bijna aan vervanging toe zijn. Omdat er altijd een jaar tussen de keuringen zit, is er in principe altijd genoeg tijd om defecten te detecteren voor ze echt problemen opleveren. Als de distributieriem nog niet versleten is en ook geen sporen van slijtage vertoont, dan zal deze niet binnen jaar opeens versleten zijn. Ook de banden worden dus altijd goed gecontroleerd, om te kijken of het profiel nog diep genoeg is. Banden hebben het zwaar te verduren als je elke dag in de auto rijdt. Het rubber zal door iedere rit weer een beetje slijten. Na verloop van tijd is de diepte van het profiel niet langer toereikend. De banden hebben dan veel minder grip en dat is uiteraard gevaarlijk. De remweg van de auto wordt daardoor een stuk groter en de kans is groot dat de banden in een scherpe bocht grip verliezen. Hierdoor kan de auto van de weg raken. Het is om deze redenen ook belangrijk dat je in de winter overstapt op winterbanden in Hengelo van Autoservice Jan Dekker. In de zomer heb je immers zomerbanden en dat is prima voor het rijden met relatief warme temperaturen. Het wegdek is dan niet glad en dus is het ook niet nodig om een heel diep profiel te hebben in de banden. Maar in winter daalt de temperatuur. Aan de grond kan al snel sprake zijn van vorst en daardoor worden wegen glad. Het is in de winter dan ook van belang dat de banden voldoende grip op de weg hebben. Om deze reden is het verstandig de zomerbanden in de winter in te ruilen voor winterbanden in Hengelo. De winterbanden in Hengelo hebben een dieper profiel dan de zomerbanden en een breder profiel. Daardoor behouden de winterbanden tijdens de koudere temperaturen voldoende grip op de weg. Het is echter wel van belangrijk dat je niet in de valkuil van overmoed trapt. De winterbanden zorgen voor betere grip, maar tijdens ijzel en sneeuw glijdt een auto met winterbanden in Hengelo er niet minder om. Veel ongelukken die in de winter gebeuren worden vaak veroorzaakt door auto’s met winterbanden. Dat komt omdat de bestuurder door de winterbanden in Hengelo te onbevangen gaat rijden. Dus het is  belangrijk om winterbanden in Hengelo te installeren en tegelijk veilig te blijven rijden.

Koop winterbanden in Hengelo bij Autoservice Jan Dekker

Als je nog geen winterbanden in Hengelo hebt en als je deze wel graag onder de auto wilt plaatsen, dan kun je terecht bij Autoservice Jan Dekker. 

Kom met je auto naar Autoservice Jan Dekker

Jan Dekker is een expert op het gebied van auto’s als: 

  • Lancia
  • Fiat
  • Alfa Romeo 
  • Toyota

Ook voor andere automerken ben je bij Jan Dekker uiteraard van harte welkom. Kijk voor verdere informatie op autoservicejandekker.nl.

Lees meer…

Comments are closed