Kunt u zelf houtworm bestrijden?

Is zelf houtworm bestrijden mogelijk en, zo ja, is het dan ook aan te raden? Hier verschillen de meningen uiteraard over. Sommigen zullen zeggen dat een houtwormplaag met de juiste middelen prima zelf op te lossen is. Anderen zullen erop aandringen dat er koste wat kost een professioneel bedrijf ingeschakeld moet worden. Wie heeft er gelijk? Uiteindelijk hangt dit helemaal af van de situatie. Theoretisch gezien is het inderdaad mogelijk om zelf houtworm te bestrijden. Of het ook een goed idee is, valt echter te betwijfelen. Houtwormplagen kunnen erg complex zijn en het is daarom niet verstandig om dit zomaar zelf te gaan doen. Hoewel het misschien vrij eenvoudig lijkt om houtwormen uit te roeien, ligt het in de praktijk vaak een stuk ingewikkelder. Soms is de plaag zelfs zo hardnekkig dat het tot wel een jaar kan duren voor hij weg is. In het ergste geval lukt het simpelweg niet om zelf de houtwormplaag op te lossen. Om uzelf veel tijd en moeite te besparen, is het in de meeste gevallen beter om een bedrijf in te huren voor houtworm bestrijden. In alle gevallen is het hoe dan ook goed om bij een vakkundig bedrijf te informeren wat u het best kunt doen in uw situatie.

Professioneel houtworm bestrijden: hoe gaat dat in zijn werk?

Heeft u een sterk vermoeden dat er in uw huis of tuin houtwormen aanwezig zijn? Dan is het dus het best om een professioneel bedrijf te informeren over het probleem. Om vervelende problemen te voorkomen is het van belang dat u zo snel als mogelijk actie onderneemt. Hoe eerder u erbij bent, hoe sneller het probleem opgelost kan zijn. Bij houtworm bestrijden is het van belang om secuur en snel te handelen. Houtwormen vermenigvuldigen zich snel en zijn daarom moeilijk te bestrijden. Een professioneel bedrijf heeft de beste en meest effectieve methodes om de plaag zo snel mogelijk terug te dringen. Bovendien wordt er altijd goed gecontroleerd of het probleem ook echt opgelost is. De eitjes van de houtworm bestrijden, is namelijk ook nodig om de plaag volledig weg te halen. Wanneer eitjes of larven achterblijven, groeien ze op of planten ze zich weer voort en eten ze het houtwerk op. Om deze reden nemen vakkundige ongediertebestrijders ook de tijd om grondig te reinigen en extra controles te doen om te zien of de plaag helemaal weg is. Naast gif spuiten wordt er dus ook gebruikgemaakt van insecticide, verhitting of bevriezing. Soms worden er gassen als CO2 of fosforwaterstof gebruikt. Zo wordt er alles aan gedaan om de houtwormenplaag volledig weg te halen.

Spoedhulp voor ongediertebestrijding

Als het erop lijkt dat de houtwormplaag bij u thuis al ver gevorderd is, heeft u mogelijk direct hulp nodig om het probleem op te lossen. In dat geval kunt u gebruikmaken van de spoeddienst van Beestjeskwijt.be. Via het lokale nummer heeft u snel iemand bereikt. Met spoed houtworm bestrijden is mogelijk voor iedere regio. Beestjes Kwijt heeft een goot netwerk van vele ongediertebestrijders uit het hele land. Waar u ook woont, u kunt dus snel een bestrijder bij u in de buurt vinden. Een professioneel bedrijf inhuren voor houtworm bestrijden, kan vele voordelen met zich meebrengen. De vakkundige bestrijder zorgt ervoor dat:

  • Er stap voor stap secuur en veilig wordt gewerkt
  • De beste methodes voor houtworm bestrijden worden toegepast
  • Het hout grondig gereinigd wordt nadat het gif zijn werk heeft gedaan
  • Eventuele reparaties vakkundig worden uitgevoerd

De plaag wordt volledig weggehaald en de schade weer hersteld. De ongediertebestrijder levert zo volledige service en diensten zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Comments are closed