Laat jezelf meevoeren door wonderlijke noorderlicht reizen

Er zijn van die ervaringen die rechtstreeks je ziel in lijken te gaan en zich daar voor de rest van je leven ook nestelen. Dit soort ervaringen zijn in je kinderjaren en jeugd frequenter, dan de jaren die volgen na de jaren des onderscheids. Hoe ouder je wordt, des te meer je het vermogen om je te verwonderen kwijtraakt. Jonge kinderen, doordat alles nieuw is, worden juist gekenmerkt door deze verwondering. Het is als volwassene dan ook zaak om die verwondering te koesteren, te handhaven en te cultiveren waar mogelijk. Het is echter geen keuze. Waar een kind met een open blik de wereld kan bekijken met een zekere verwondering, zie jij nu eenmaal alleen maar dingen die je al 100 keer hebt gezien en die dus ook niets meer in je los maken. Verwondering moet je dan ook vaak opzoeken en die vrijheid heb je dan weer wel. Zo kun je kiezen voor noorderlicht reizen van Xplore the North en je je ziel weer leven inblazen door het noorderlicht te aanschouwen. Je moet wel echt heel veel hebben gezien in je leven om ervoor te zorgen dat het noorderlicht geen indruk meer kan maken. Als astronaut heb je wellicht een blik kunnen werpen op de aarde vanuit de ruimte. Alleen die ervaring zou de ervaring van het noorderlicht kunnen overtreffen. Dus als je de aarde reeds vanuit de ruimte hebt gezien, wellicht dat het noorderlicht dan niet dezelfde indruk maakt op jou dan op iemand die de aarde niet vanuit de ruimte heeft gezien. Een andere oorzaak die ten grondslag kan liggen aan een verminderde ervaring, is een overschot aan kennis. Sommige wetenschappers kijken met een te wetenschappelijke blik en laten zich daardoor niet meevoeren door het schouwspel an sich. Zij zien alleen de natuurwetenschappelijke verklaringen die aan het noorderlicht ten grondslag liggen. Zij kunnen echter nog altijd tot in het diepste van de ziel worden geraakt, alleen is het dan vanwege hun wetenschappelijke passie. Maar aangezien de kans klein is dat jij de aarde vanuit de ruimt hebt gezien en je waarschijnlijk ook geen gepassioneerde natuurwetenschapper bent, is de kans groot dat het noorderlicht tijdens de noorderlicht reizen op jou wel een grote indruk maakt. Je kunt tijdens de noorderlicht reizen van Xplore the North het Noorderlicht bekijken in:

  • Het noorden van Noorwegen
  • De Lofoten
  • IJsland
  • Lapland

Dit zijn zonder het noorderlicht natuurlijk sowieso al vakantiebestemmingen waar je gerust u tegen mag zeggen. De natuur, de flora en fauna, de bergen, rivieren en meren, de vele schitterende uitzichten en het avontuur dat je er kunt beleven, maken van deze regio’s topbestemmingen. Het noorderlicht tijdens deze noorderlicht reizen is als een ontzettende lekkere kers op de slagroom.

Boek een van de mooiste noorderlicht reizen via xplorethenorth.be

Mocht je weer dezelfde verwondering willen ervaren als toen je nog een kind was, dan is het tijd om zo snel mogelijk een van de noorderlicht reizen te boeken. Dat kun je meteen regelen via de bovenstaande website

Kijk op de site voor extra informatie

Wil je meer weten over de beste reistijd voor noorderlicht reizen, de accommodaties, de routes en activiteiten, dan kun je uiteraard altijd even op de site kijken of contact opnemen met Xplore the North. 

Comments are closed