Mijn ultieme eetbeleving in Haarlem

Iedereen in mijn omgeving weet dat ik van eten houd. En dan wel van het culinaire eten. Daar sta ik bekend om. Een deel van kennissenkring weet dat het niet altijd het geval is geweest. Ik was zelfs het tegenovergestelde van nu. Voorheen at ik veel snacks en voornamelijk kant- en klaarmaaltijden. Wat was bij mij het omslagpunt? Mijn studententijd in Haarlem. In deze periode van mijn leven ben ik mijzelf meer met koken gaan verrijken. Hoe het kan dat ik als arme student van culinair eten ben gaan houden en verdiepen? Door mijn ultieme eetbeleving in Haarlem! Als je aan een student en voeding in 1 zin gebruikt, denk je niet snel aan een ultieme eetbeleving in Haarlem. Het was ook meer toeval dat wij als studenten de ultieme eetbeleving in Haarlem hebben mogen ervaren. De studentenvereniging waar ik lid van was, organiseerde een klein event. Het event was bedoelt om studenten, die interesse hadden bewuster te maken van hun voeding en heette dan ook de ‘Ultieme eetbeleving in Haarlem’. Samen met nog een paar medestudenten was ik verantwoordelijk voor het vinden van de cateraar. Een eitje, dacht ik. Achteraf nog moeilijker dan gedacht. Probeer maar eens iemand te vinden die kan koken voor ieders wil. In onze ultieme eetbeleving in Haarlem moest rekening worden gehouden met dieetwensen zoals:

  • Glutenvrij
  • Suikervrij
  • Melkvrij
  • Nootvrij
  • Vegetarisch
  • En ook veganistisch

Na lang zoeken kwamen wij bij Anne Fleur Sanders terecht. Zij gaf ons het antwoord die wij hoopten. Ja ik kan koken voor jullie event!

Anne Fleur Sanders maakt de ultieme eetbeleving in Haarlem

Anne Fleur heeft voor ons gekookt deze avond. En wat kan zij koken! Ze had met ieders dieetwensen rekening gehouden. Vooraf was ik benieuwd, hoe eten mijn medestudenten met hun dieetwensen. Dat had ik bij Anne aangegeven. Speciaal voor mij had ze een bord met de gerechtjes van ieders dieetwensen. Als echte carnivoor leek mij veganistisch eten onmogelijk en smaakloos. Dat gerecht maakte het juist mijn ultieme eetbeleving in Haarlem. Juist omdat ik het niet had verwacht, was het zo waanzinnig. Wat een smaken kon zij naar boven doen komen zonder vlees! Ons event de ‘Ultieme eetbeleving in Haarlem’ was een groot succes. Het doel om studenten bewuster te maken van voeding was zeker behaald. Na deze avond ben ik mij meer gaan verdiepen in voeding. En laat ik het vlees vaker staan. Uiteindelijk ben ik thuis zelfs begonnen met koken. De smaken zijn er echter het uiterlijk zoals Anne Fleur de gerechten maakt nog altijd niet. Op haar website zie je een foto-impressie van haar gerechten annefleursanders.nl. Bij het behalen van ons diploma hebben wij haar nogmaals gevraagd te koken. Wij wilden de ultieme eetbeleving in Haarlem nog eens meemaken. Dat was de laatste keer in Haarlem dat ik de ultieme eetbeleving heb meegemaakt. En het was weer heerlijk!

Vegan bruidstaart

Het event de ‘Ultieme eetbeleving in Haarlem’ heeft mij bewuster laten eten. Door die avond ben ik ook minder vlees gaan eten. Dat was de eerste stap. Door de jaren heen heb ik steeds meer stappen genomen. Uiteindelijk ben ik als carnivoor geëindigd als vegan. Mijn vriend is daardoor ook minder vlees gaan eten. Maar vegan zal hij nooit worden, zegt hij. Bij ons trouwen was ik al vegan. Natuurlijk wilde ik ook van onze eigen bruidstaart meegenieten. Wij moesten iemand hebben die vegan bruidstaarten maakt. Anne Fleur heb ik toen opgebeld met de vraag of zij dat voor ons kon maken. Weer gaf zij ons het gehoopte antwoord. Ik heb toen nog eenmaal de ultieme eetbeleving in Haarlem beleefd maar dan in ons kleine dorpje.

Comments are closed