Tijd besparen met handig factuur programma?

Toen ik net startte met mijn onderneming leek het me goed zo veel mogelijk zelf te doen. De administratie, het afhandelen van mijn btw en het versturen van facturen. Zo kon ik veel geld besparen, dacht ik. Naarmate mijn bedrijf verder groeide kwam ik hierdoor regelmatig in tijdnood. Waar ik eerst geld bespaarde door zaken zelf te doen, kwam ik steeds meer in de knel en kon ik minder uren schrijven op mijn projecten. Toen ik voor de zoveelste keer in het weekend mijn facturen zat te versturen, besloot ik dat ik het anders moest doen. Ik ben toen op zoek gegaan naar een aantal programma’s die me het werk uit handen konden nemen. Ik nam een boekhouder in dienst en begon gebruik te maken van facturatie software. Hiermee kon ik nog steeds zelf mijn facturen versturen, maar kostte me dit veel minder tijd. Omdat ik met facturatieoffice ben gaan werken heb ik nu veel minder stress en verstuur ik in een handomdraai foutloze facturen. Ik had achteraf gezien die stap veel eerder moeten zetten, maar ben blij dat ik er nu gebruik van maak.

Voordelen van facturatie software

Een goed factuur programma heeft een aantal grote voordelen:

  • facturen versturen met vaste opmaak
  • minder kans op het maken van fouten
  • versturen is eenvoudiger
  • administratie doen wordt eenvoudiger

Omdat ik minder handelingen hoef uit te voeren met de facturatie software van facturatieoffice, heb ik veel minder kans een fout te maken. En elke ondernemer weet dat een foutieve factuur weer rechtgezet moet worden met een creditfactuur. Zo kun je eindeloos veel tijd kwijt zijn met het doen van je administratie. Dat geldt niet langer voor mij. facturatieoffice houdt alles voor me bij, en mijn boekhouder weet ook hoe hij er mee moet werken. Voor mij is het een gouden combinatie: mijn boekhouder en facturatieoffice. Ik kan het andere ondernemers alleen maar aanraden. Bovendien kun je met facturatieoffice.nl veel meer dan alleen facturen versturen. Je kunt ook voorraden beheren, klanten en leveranciers opslaan, projecten en werktijden registreren. Met al deze functies wordt het doen van je administratie echt een stuk eenvoudiger. Hoe beter je informatie opgeslagen is, hoe makkelijker het wordt. Zo wordt je administratie een klus waar je plezier aan beleeft, in plaats van een vervelende taak die je het liefst uitstelt. 

Software gratis uitproberen

Sommige mensen zijn wat huiverig bij het overstappen naar een nieuw factuur programma. Je moet misschien direct betalen terwijl je nog helemaal niet weet of je wel tevreden bent over de facturatie software. Daarom vond ik het extra sympathiek dat dat voor facturatieoffice niet gold. Hier kon ik eerst drie facturen of offertes versturen en kijken hoe ik dat vond, voor ik hoefde te betalen. Het is zelfs mogelijk al je facturen gratis te versturen, als je je factuur programma maar drie keer per maand gebruikt. Dat was voor mij niet haalbaar, en dat hoefde ook niet. De facturatie software van facturatieoffice kost mijn maar tien euro per maand. Ik vind dat een bijzonder schappelijke prijs voor een factuur programma dat aan al mijn wensen voldoet. Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Probeer vandaag nog facturatieoffice uit, zonder te betalen. 

Comments are closed