Huis verkoop kosten? KostenHuisVerkopen.nl voor meer info!

Het komt zelden voor dat mensen hun leven lang in één huis blijven wonen. Verhuizen gebeurd dagelijks en als je besluit te verhuizen, krijg je in de meeste gevallen te maken met kosten die verbonden zitten aan het verkopen van jouw huis. Wil je graag jouw huis gaan verkopen en ben je benieuwd met welke kosten je rekening dient te houden? Dan ben je in goede handen bij ons van KostenHuisVerkopen.nl! Aangezien de kosten flink kunnen oplopen, is het verstandig om vooraf makelaars met elkaar te vergelijken en informatie in te winnen over de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder met de juiste informatie om veel gemaakte fouten te voorkomen en kosten te besparen! Op onze website vind je de vergelijkingstool, waarmee je makelaars overzichtelijk en snel kunt vergelijken. Wij voorzien je graag in de informatie die je vooraf, tijdens en na de verkoop nodig hebt van jouw huis.

Huis verkoop kosten

Als je huis is verkocht, wil je graag een mooi bedrag overhouden. Daarom is het zeker belangrijk om de kosten voor de verkoop van jouw huis mee te rekenen. Makelaars werken allemaal met eigen tarieven, aangezien iedere makelaar een andere verkoopstrategie hanteert. In de meeste gevallen worden opstartkosten en makelaarscourtage in rekening gebracht. Naast het verkopen met behulp van een makelaar, kun je ervoor kiezen om zelf jouw huis te verkopen. Voorafgaan aan de verkoop is het belangrijk dat het huis in topconditie verkeert. Mensen besteden gemiddeld een paar duizend euro aan het opknappen en vervangen van kleine zaken, zoals verven en andere zichtbare gebreken verhelpen. Grote renovaties, zoals het aanpakken van de keuken of badkamer wordt afgeraden, aangezien deze zich nooit terug verdienen. Daarnaast is het belangrijk om een taxatierapport op te laten stellen als deze niet recent is opgemaakt. Hierdoor weet je wat je huis waard is en biedt dit betrouwbaarheid aan potentiële kopers. Uiteraard betaal je vervolgens voor alle advertenties en publicaties waar jouw huis te koop wordt aangeboden en zijn de notariskosten bij verkoop voor jouw eigen rekening. Het is een afweging die je dient te maken: zelf je huis verkopen of de hulp inschakelen van een makelaar. Uit onderzoek is wel gebleken dat makelaars betere resultaten behalen, maar hieraan zitten ook kosten verbonden.

Makelaarscourtage grote kostenpost

Als je kiest voor een makelaar, dan wordt er altijd makelaarscourtage in rekening gebracht. Deze kosten bij verkoop van jouw huis, liggen tussen de 1-2% van de verkoopsom. Dit is een vergoeding voor een gedeelte van de diensten, die de makelaar heeft ingezet om jouw huis te verkopen. Wij adviseren altijd om vooraf makelaars goed te vergelijken, aangezien kleine afwijkingen in de praktijk duizenden euro’s betekenen. Makelaarscourtage is bovendien niet aftrekbaar van de belasting. Daarnaast worden de notariskosten vaak vergeten om vooraf mee te rekenen. Het is tevens een behoorlijke kostenpost bij verkoop van een huis. Ook zijn intrekkingskosten en exclusiviteitsclausule kostenposten die vaak worden vergeten. Deze kosten dien je te voldoen als je de opdracht naderhand toch wilt terugtrekken. De makelaar heeft dan recht op een flink bedrag, ondanks dat je het huis nog niet hebt verkocht. Wees verstandig en bereid je daarom goed voor. KostenHuisVerkopen.nl staat voor je klaar voor alle belangrijke informatie!

  • Ga goed voorbereid en geïnformeerd van start
  • Voorkom veelgemaakte fouten
  • Vergelijk verschillende makelaars vooraf
  • Controleer welke diensten worden meegenomen in prijzen
  • Vergelijk zelf verkopen met verkopen middels een makelaar

Bekijk onze website voor alle informatie, zodat je bespaart op de kosten voor de verkoop van jouw huis, op de hoogte bent van alle kostenposten en valkuilen kunt vermijden: kostenhuisverkopen.nl. Wij staan voor je klaar!

Lees meer…

Comments are closed