Waarom de keuze voor EPDM niet meer dan logisch was

Het verbouwen van huizen is een hobby van ons. We kopen objecten die tijd en aandacht nodig hebben en maken vervolgens een keuze. Sommige panden verkopen we weer na verloop van tijd, andere panden verhuren we. Dit doen we niet zelf. We hebben een partner die ervoor zorgt dat er geen leegstand is. Deze partner werkt met beleggingspanden en dat betekent dat objecten die te koop staan intussen ook verhuurd kunnen worden. Hoewel het verbouwen en renoveren van panden onze hobby is, betekent dit niet dat we onnodig veel werk willen hebben aan de klussen die we hebben liggen. We kiezen daarom altijd voor kwalitatieve materialen die langere tijd mee kunnen gaan. Dit verhoogt de waarde van de woning en het maakt het gemakkelijk om de woning te verhuren of te verkopen. Hierbij werken we uiteraard samen met tal van partners zodat we de beste prijzen of beste mogelijkheden kunnen krijgen. Standaard kiezen we voor EPDM als dakbedekking. EPDM is een sterke keuze omdat het vijftig jaar of langer meegaat en vaak geleverd wordt met lange fabrieksgarantie. Onze vaste en betrouwbare partner EPDM XL (https://www.epdmxl.nl/) levert standaard materiaal met vijftien jaar fabrieksgarantie en levert daarnaast dakbedekking zonder talk zodat het veel makkelijker is om het aan te brengen. Een groot voordeel wanneer je met verschillende panden tegelijkertijd bezig bent.

Is EPDM revolutionair, vernieuwend en innovatief?

Er zijn veel mensen die EPDM wonderlijke eigenschappen toegedicht hebben. Dat doen we niet. Het is gewoon bijzonder sterk materiaal waar je makkelijk mee kunt werken en wat zich prima leent voor het stevigere werk. EPDM is niet nieuw, maar het is wel een manier om te werken aan een toekomst die vernieuwend is. EPDM leent zich namelijk prima voor groene daken en dat biedt mogelijkheden:

  • Een tuin op het dak;
  • Groen in de steden.

Hier werken we overigens zelf niet mee op dit moment. We hebben nog geen panden in bezit gehad waarbij groene daken een geweldige optie waren. Dit heeft voornamelijk te maken met de keuze voor het vastgoed. We kopen vaak objecten buiten de dorpen en steden omdat we hier net even wat meer mee kunnen en het verkrijgen van vergunningen makkelijker is. We kennen overigens wel bedrijven die in de steden actief zijn. Zij kiezen voor EPDM omdat het maken van groene daken bijzonder gemakkelijk is met dit materiaal. Het is sterk, het is duurzaam en daarnaast groeien de wortels van de begroeiing niet door het materiaal heen. En dat is wel heel belangrijk, want je wilt geen lekkage vanwege de plantengroei op een groen dak immers.

Loont dit eigenlijk nog wel?

We horen steeds vaker dat bedrijven in onze sector het bijltje erbij neerleggen. Vooral de belastingen zijn een zware factor bij het kopen en verkopen van vastgoed. Omdat we samenwerken met verschillende partners die hier veel ervaring mee hebben en die de regels precies kennen, kunnen wij ervoor zorgen dat het toch loont. Soms door er rekening mee te houden bij de verkoopprijs, andere keren door alle bonnen te bewaren en een andere keer door eerst het huis vijf jaar te verhuren en dan pas te verkopen. Aangezien het onze passie is, zullen we hier zeker mee doorgaan zolang we er een boterham aan overhouden. We vinden het belangrijker dat we werk hebben dat we echt leuk vinden dan dat we enorme bedragen binnen moeten halen. Het constant werken in verschillende huizen en de frisse buitenlucht is ons meer waard dan een dikke bankrekening, die mogen andere mensen hebben.

Comments are closed