Wat is omnichannel software?

De consument van tegenwoordig wil steeds meer en is niet snel tevreden. Dat weten we immers allemaal. Er is een oplossing, omnichannel software. Maar dan moet eerst wel duidelijk worden wat dat nu eigenlijk is en wat het kan betekenen voor de veeleisende consument. Omnichannel software, de een heeft er vast wel eens gehoord, de ander nog nooit. Wat dit precies is wordt duidelijk uitgelegd op de volgende website: www.novulo.com. Van oudsher berust de retail op een singlechannel marketingmodel. Een wat? Precies, ook dat klinkt al redelijk ingewikkeld. Daarom wordt geprobeerd om in dit artikel duidelijker weer te geen wat deze begrippen betekenen. Een singlechannel marketing model houdt in dat een retailer zijn producten verkoopt aan de klant via 1 kanaal, dus niet meerdere kanalen. Dat is bijvoorbeeld een winkelvestiging. Maar in de huidige tijd spelen er veel andere kanalen ook een rol, die horen er immers ook bij. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen via internet, via een telefoon/tablet/mobiel/computer enzovoorts. Aan de ene kant is het zo dat de diversiteit zorgt voor een toenemende complexiteit van bedrijfsprocessen, want via elk nieuw kanaal wordt nieuwe productinformatie gegenereerd. Vanuit hier is integratie van al deze verschillende kanalen in de vorm van omnichannel software nodig om de efficiëntie van bedrijfsvoering te waarborgen. Natuurlijk bestaan er problemen hieromtrent, maar uiteraard ook oplossingen en dus voordelen.

Welke problemen komen veel voor bij omnichannel software? 

Zoals genoemd is omnichannel software er in vele soorten en maten, maar er worden toch ook problemen ondervonden als het gaat om veel van deze softwarepakketten:

  • De meeste pakketten koppelen een beperkte functionaliteit aan een gebrekkige schaalbaarheid
  • De kosten lopen ut de hand door technische problemen
  • Dit leidt tot een lagere omzet 

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de omzet daalt. Er bestaan veel pakketten die maar een beperkte functionaliteit aanbieden. Dit is incompleet voor de consument van tegenwoordig, die steeds meer en meer wil en niet genoegen neemt met een enkele manier om te kopen. Ze willen het liefst zowel online als in de winkel kleding en spullen kopen, een product retourneren, noem het maar op.

Wat is het grote voordeel van omnichannel retail software?

Er is natuurlijk een groot voordeel aan de Novulo’s omnichannel retail software. Dat zit hem volgens het bedrijf in de ongeëvenaarde flexibiliteit ervan. Het is namelijk zo het platform kan worden opgebouwd uit honderden componenten die elk hun functionaliteit bieden en naadloos met elkaar integreren. Het eindresultaat is een applicatie die oneindig veel mogelijkheden heeft en ontzettend flexibel is. De software van Novulo leidt tot een verhoging van de efficiëntie en daarnaast tot kostenbesparing. De applicatie is daarnaast ook nog eens erg toegankelijk, namelijk vanaf elke locatie met een internetverbinding en natuurlijk op elke tablet, telefoon, laptop of computer. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo kan er gewoon onderweg gewerkt worden, zonder eerst te moeten wachten op thuiskomt. En als een bedrijf in rap tempo groeit, groeit de omnichannel software gewoon mee. Partijen als KLM en Kamera Express maken onder andere onderdeel uit van de klanten. Dat is niet voor niets! 

Lees meer…

Comments are closed