Wilt u een project cursus gaan volgen?

Ben jij een projectmanager, projectleider, project ondersteuner of een leidinggevende? En wil jij graag jouw projecten nog soepeler laten verlopen en nog betere resultaten halen? Dan kan het een heel goed idee zijn om een cursus MS-project te volgen.

Wat is MS-project en waarom deze tool gebruiken?

Microsoft Project, kortweg MS-Project genaamd, is de meest gebruikte projectmanagement tool in de wereld. Het is een softwarepakket dat onder andere door projectleiders en teamleiders wordt gebruikt voor het optimaal beheren van projecten. Je kunt het zien als een zeer effectief hulpmiddel voor het opzetten en beheren van projecten.

In MS-Project is het mogelijk om doelstellingen op te stellen, budgetten te beheren en in te vullen welke activiteiten en middelen nodig zijn om deze doelstellingen te kunnen halen. Aan de hand van deze gegevens kan in de tool een effectieve en realistische planning worden gemaakt. Daarnaast worden alle elementen van het project met elkaar verbonden, zodat het proces van het project zo effectief mogelijk kan verlopen.

Door het hele proces heen kan in MS-project namelijk de actuele planning en taken worden bijgehouden, kan er onderling worden gecommuniceerd en project informatie worden toegepast.

Waarom de cursus MS-project volgen?

Het is een goed idee om deze cursus te volgen, omdat dit softwareprogramma op sommige vlakken best complex kan zijn. Bovendien is het belangrijk om goed te weten hoe MS-Project in elkaar zit, om het programma zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken tijdens het beheren van projecten.

Het volgen van deze cursus is dan ook vooral geschikt voor projectleiders en -managers. Zij zijn namelijk de mensen die tijdens een project de hele voortgang moeten bijhouden en ervoor moeten waken dat het project zo goed mogelijk verloopt. Bovendien moeten zijn na afloop het project evalueren, zodat de ze bij een soortgelijk volgend project alle elementen nog beter op elkaar kunnen afstemmen. Om dit inderdaad goed te kunnen doen, is het zeer van belang dat zij goed met deze tool kunnen werken en dus deze cursus volgen alvorens zij met het hulpmiddel aan de slag gaan.

Hoe kun je de cursus MS-project volgen?

De cursus MS-project is een praktijkgerichte cursus dat uit 2 modulen bestaat. Je dient module 1 eerst af te ronden voordat je met module 2 mag starten. Doordat de cursus uit deze 2 modules bestaat, leer je alleen wat relevant is om te weten.

Module 1: Essentials en planning

Module 1 is vooral geschikt voor leidinggevenden, projectleiders en –ondersteuners die graag willen weten wat de basisonderdelen van het programma zijn en willen leren hoe zij deze onderdelen zelf kunnen toepassen.

Module 2: verdieping en financiën

Module 2 kan alleen worden gevolgd wanneer je module 1 succesvol hebt afgerond. Deze module is bedoeld voor leidinggevenden, projectleiders, teamleiders en projectondersteuners die graag hun kennis over MS-Project willen vergroten.

Groot voordeel: je werkt aan je eigen projecten

Het fijne aan deze cursus is dat je tijdens het volgen ervan aan je eigen projectplanning werkt. Dit doe je onder begeleiding van ervaren instructeurs. Dankzij deze werkwijze, leer je direct goed in de praktijk hoe je MS-project voor jouw eigen projecten kunt inzetten.

Certificaat

Wanneer je een module hebt voltooid, ontvang je hiervoor een certificaat. Hiermee kun je bewijzen dat je het betreffende onderdeel van de cursus MS-project succesvol hebt afgerond.

Meer lezen over de mogelijkheden? Kijk dan nog even op de website van VanDijkComputeropleidingen.nl.

Comments are closed