Winterbanden

Maak jij bij je auto gebruik van winterbanden in de wintermaanden en zomerbanden tijdens de rest van het jaar? Of rijd je altijd op je zomerbanden? Of heb je juist gekozen voor all season exemplaren? Voor alles is eigenlijk wel iets te zeggen. Wij willen hier vooral ingaan op de voordelen die het geeft om er wel voor te kiezen tweemaal per jaar te wisselen van bandensoort. Want waarom zou je dat nu doen, winterbanden gebruiken in de donkere maanden van het jaar? Wat voor voordelen heeft je dit te bieden? Een winterband is op een andere manier gemaakt dan een zomerexemplaar of een all season. Ze zijn zo ontwikkeld dat ze meer grip hebben op gladde en vochtige wegen, waardoor de kans op slippen minder groot is. Je wegligging is in dergelijke omstandigheden beter en dat rijdt gewoon een stuk prettiger. Let ook op dat het niet alleen bij sneeuw en vorst zo is dat je meer grip hebt, ook bij hevige regenval en natte wegen levert het voordelen op. Je hoort vaak van Nederlanders dat de aanschaf van winterbanden hier toch weinig zin heeft, aangezien we hier nooit echt winters weer hebben. Maar het is dus niet alleen bij sneeuw handig, maar ook bij veel regen en dat hebben we hier natuurlijk genoeg!

Winterbanden verplicht?

In Nederland is het niet verplicht om in de wintermaanden gebruik te maken van winterbanden, maar in ons omringende landen is het soms wel een verplichting om hier gebruik van te maken. Denk dan aan bijvoorbeeld Duitsland. Als jij vlakbij de Duitse grens woont en je steekt regelmatig even de grens over om hier boodschappen te doen, dan is het dus zeker aan te raden om ervoor te zorgen dat je over goede winterbanden beschikt. Heb je dat niet en krijg je een ongeluk, dan kun je echt voor grote problemen komen te staan. Datzelfde geldt natuurlijk als je op wintersport gaat en je rijdt zelf naar je bestemming toe. Ook dan moet je gewoon dit bandentype onder je auto hebben laten zetten. Niet alleen omdat het verplicht is, ook omdat het gewoon veiliger is als je aan het rijden gaat. Met andere woorden, in veel gevallen is het gewoon echt heel erg handig om toch tweemaal per jaar de zomerbanden en winterbanden om te laten wisselen. Omdat het verplicht kan zijn als jij de grens over gaat, maar ook omdat je dan gewoon veiliger kunt rijden.

Originele exemplaren

Een veelgehoord bezwaar van mensen tegen winterbanden is dat deze er niet mooi uitzien en dat je vaak geen mooie velgen er bij hebt. Dit is inderdaad een minpuntje, maar het is iets waar wel heel eenvoudig wat aan gedaan kan worden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om originele exemplaren te kopen bij een specialist op dit gebied, zoals JD Banden & Velgen. Zij zijn een echte specialist in het leveren van originele banden en velgen en je kunt bij hen terecht voor veel verschillende merken en modellen, zoals:

  • BMW
  • Mercedes-Benz
  • Volkswagen
  • Mini
  • Audi

Het is niet alleen zo dat originele winterbanden en bijbehorende velgen er gewoon mooier uitzien, het is ook veiliger om hier gebruik van te maken. Dit omdat je dan zeker weet dat de maat exact klopt en dat verhoogt de betrouwbaarheid enorm. Dat is natuurlijk van belang, je wilt zeker weten dat je veilig de weg op gaat en dat is bij imitatiewielen niet altijd het geval. Op jdbandenvelgen.nl kun je meer lezen over waarom je het beste voor originele winterbanden en bijpassende velgen kunt kiezen voor jouw auto!

Comments are closed