Zelf een boek uitgeven is zeker een goed idee

Zelf een boek uitgeven wordt steeds populairder. En dat is ook niet zo vreemd, want er zijn ontzettend veel mensen die een boek op de markt willen brengen. Er zijn veel mensen die bijvoorbeeld hun eigen levensverhaal hebben opgeschreven en hiermee willen ze dan anderen inspireren. Maar er zijn ook veel (amateur) schrijvers die heel graag als hobby fictieverhalen schrijven. Misschien met een science fiction-inslag, de ander wellicht meer een roman. Wat voor boek het ook is, dat maakt allemaal niet uit. Feit is dat verreweg de meesten een boek ook daadwerkelijk willen publiceren. En dan moet je een manuscript hebben dat naar uitgevers moet worden gestuurd. Het is natuurlijk te gek als je dat doet en er is daadwerkelijk wel een kans dat je boek wordt uitgegeven. Maar die kans is realistisch gezien niet heel erg groot. Daarom is zelf een boek uitgeven echt een uitkomst. Want je hebt zo ontzettend veel concurrenten, dat het gewoon heel erg lastig is om je boek aan de man te brengen. En als je echt wil dat je boek gepubliceerd wordt, is zelf een boek uitgeven echt de oplossing.

Zelf een boek uitgeven doe je bij uitgeverij De Muze

Wil je zelf een boek uitgeven, dan is het wel zaak om een uitgeverij te kiezen die echt goed is. En daar is http://www.uitgeverijdemuze.nl/zelf-boek-uitgeven/ een heel mooi voorbeeld van, om diverse redenen:

  • Betrouwbare partij
  • Mooie prijs-kwaliteitverhouding
  • Hele productieproces wordt geregeld

Het is zo belangrijk om een betrouwbare partij in te schakelen, wil je zelf een boek uitgeven. Je moet er niet aan denken dat je een bestelling plaatst, dat de kwaliteit niet goed is van het boek. Dat je niet de hoeveelheid boeken krijgt die je had besteld. Dat er fouten worden gemaakt bij het drukproces. Dat is allemaal zonde van je geld, tijd en energie, daarom moet het een investering zijn die de moeite waard is. En dat weet je eigenlijk pas als je daadwerkelijk in zee gaat met een bepaalde uitgever. Maar je kunt ook een tip aannemen van iemand die al ervaring heeft met zelf een boek uitgeven. En ik raad echt iedereen aan om naar uitgeverij De Muze te gaan.

Maak van je eigen boek een groot succes

Ga je zelf een boek uitgeven bij uitgeverij De Muze, dan regelen zij het hele productieproces. Het is echt geweldig hoe dit geregeld wordt. Alles wordt tot in de puntjes verzorgd en zij regelen bijvoorbeeld ook het ISBN-nummer. Het is fijn dat je daar allemaal zelf niet voor hoeft te zorgen. Een ander heel groot voordeel is natuurlijk dat je voor honderd procent zelf de inhoud bepaalt. Als een uitgeverij je boek wil publiceren, is de kans groot dat er nog heel wat aan je boek veranderd moet worden. En daar is zeker niet elke schrijver even blij mee. Daarom vond ik het ook heel fijn om zelf het boek in eigen beheer uit te geven. Ik heb mijn hele boek geschreven en was er heel trots op. Ik wilde niet dat er veel aan veranderd zou worden en besloot het zo uit te geven. Ik heb zelf de marketing en distributie geregeld en ik vond dat zo mooi om te doen. Ik heb een site laten maken en heb ook mensen in mijn omgeving gevraagd om te helpen met de promotie. Het is een te gek project geworden waar ik met ontzettend veel plezier en trots op terug kijk en ik kan het dan ook iedereen aanraden om eens te denken aan het zelf uitgeven van je boek.

Comments are closed