Werving en selectie ict

Voor werving en selectie ict voor jouw bedrijf is Aatop ICT de beste partner om dit aan uit te besteden. Mocht je zelf niet de tijd hebben om op zoek te gaan naar nieuwe kandidaten voor de IT afdeling, laat dit dan aan Aatop over. Je maakt gebruik van het voordeel van de ICT-kennis van deze groep mensen. Naast dat ze beschikken over een enorm bestand van IT-professionals, gebruiken ze de kennis ook om de juiste match te maken tussen bedrijf en professional. Dit is mogelijk doordat zij met hun kennis weten welke eigenschappen en vaardigheden er nodig zijn. Tevens zoeken zij de juiste persoon die past binnen de cultuur van het bedrijf. Voor de werving en selectie ICT zijn vier recruiters actief. Door constant in contact te blijven met organisaties en bedrijven, maken zij gebruik van diverse mediakanalen om hun database aan te vullen. Er zijn dus veel redenen om contact met ze op te nemen. Het hoeft niet lang te duren dat er een nieuwe medewerker zich aansluit bij het ICT-team en zeker niet met de werving en selectie ict van Aatop. Zij gaan enthousiast en open te werk. Bij alle stappen die zij ondernemen word je op de hoogte gehouden, zodat je weet waar je aan toe bent aangaande de selectie van de kandidaten.

Werving en selectie ict voor de geschikte kandidaat

Het lijkt een simpele klus om zelf als bedrijf aan te pakken, maar niets is minder waar. Als eerste worden met de werving en selectie ict via Aatop een grote groep kandidaten bereikt. Je kan zelf een vacature via verschillende mediakanalen verspreiden, de vraag is alleen of je dan de juiste mensen aantrekt. Deze selectie kan Aatop al voor je maken. Te beginnen met hun eigen database. Hier zitten genoeg CV’s van mensen, werkenden die mogelijk toe zijn aan een nieuwe uitdaging die juist door jouw bedrijf geboden wordt. De werving en selectie ict is op de hoogte van de werksituatie van hun kandidaten en kunnen heel snel met ze in contact komen. Doordat de recruiters de contacten goed onderhouden, weten zij al snel de juiste informatie te halen van de kandidaten en in te schatten of deze aansluit bij de openstaande vacature. Wanneer ze de juiste kandidaten hebben gevonden, dan worden ze aan jou voorgesteld. Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen welke je wilt uitnodigen voor een gesprek. Mochten ze er niet uitkomen met hun eigen database, dan weet Aatop de juiste wervingtools en vacaturebanken te raadplegen om de juiste professionals aan te trekken.

De voordelen van Aatop

Naast de kennis en ervaring in werving en selectie ict, is Aatop om de volgende redenen ideaal om een nieuwe ICT-professional te vinden:

  • Altijd op de hoogte van de ontwikkelingen op de ICT-markt
  • Je bent in contact met 1 vast contactpersoon
  • Persoonlijke benadering naar bedrijven en kandidaten
  • Een groot klantenbestand
  • Kandidaten kunnen op diverse manieren in dienst komen: vaste dienst, via Aatop of als ZZP-er.

Er is dus geen reden om die vacature te lang open te hebben staan. Je kan via de werving en selectie ict van Aatop snel een kandidaat vinden en deze op allerlei manieren in dienst nemen die aansluit bij de situatie van het bedrijf. Wanneer het voor jouw bedrijf niet mogelijk is om een nieuwe medewerker een contract aan te bieden, dan kan deze ook via de payroll van Aatop bij jou komen werken. Neem gerust contact op met werving en selectie ict om het eerste kennismakingsgesprek te plannen via de website aatop-ict.nl. Tijdens dit gesprek nemen zij de tijd om een beeld te krijgen van jouw bedrijf en de vacature te bespreken.

Comments are closed