Goedkoopste energieleverancier vinden

Als consument ben ik altijd op zoek naar de goedkoopste manier om te leven. Grote bedrijven maken immers genoeg winst, en ik hoef hen daar niet bij te helpen. Daarom bekijk ik elk jaar hoe ik mijn vaste lasten omlaag kan krijgen. Dat doe ik door bijvoorbeeld te kijken naar:

  • De goedkoopste zorgverzekering
  • De goedkoopste telefoonaanbieder
  • De goedkoopste energieleverancier

Dat laatste levert ons elk jaar veel geld op. Het loont soms om een energieleverancier op te bellen en te vragen of je tarief omlaag kan. Als ze hier niet direct mee akkoord willen gaan en je dreigt op te stappen, kan het zomaar zijn dat je ineens terecht komt bij de goedkoopste energieleverancier. Dat bespaart mij honderden euro’s per jaar, terwijl ik er niet op achteruit ga in de diensten die ik ontvang. Je moet als consument wel vasthoudend zijn en de tijd en energie hebben om je hierin te verdiepen. Kennis helpt je om de juiste en goedkoopste energieleverancier te vinden. Bijvoorbeeld via slimmetenergie. Ik gebruik deze website sinds deze in de lucht is om de goedkoopste energieleverancier te vinden voor mijn huishouden. Het geld dat ik bespaar kan ik investeren in andere dingen. Dat doe ik liever dan dat geld uitgeven aan een grote energiecorporatie. Het geld dat ik bespaar heb ik gespaard voor de studie van mijn kinderen. Dat vind ik een beter doel dan bijdragen aan de winst van managers. Ik ga ervan uit dat energiebedrijven genoeg geld in kas hebben om hun bedrijven in de lucht te houden. Ik hoef daar dan niet aan bij te dragen.

Geld besparen door goedkoopste energieleverancier te zoeken

Het kost dus enige tijd en energie om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Meestal is het handig om elk jaar te kijken of de prijs niet omlaag kan. Tegenwoordig gaan de energieprijzen flink omhoog. Ik heb daarom dit jaar ingezet op een stabiele prijs, zodat ik in elk geval niet meer ga betalen. Uiteraard probeer ik wel een goedkopere rekening te krijgen, maar als dat niet lukt ben ik ook tevreden met een gelijke prijs. Omdat ik weet wat er speelt op de markt kan ik ook goed onderhandelen. Meestal zijn mensen bij een energiebedrijf niet ingesteld op mensen die er veel van af weten. Ze zijn dan al snel onder de indruk. Bovendien ben ik niet bang. Omdat het me al meerdere malen gelukt is wat van de prijs af te praten denk ik dat het me dit jaar wel weer gaat lukken uit te komen bij de goedkoopste energieleverancier. Ik heb er een echte sport van gemaakt. Als ik optel hoeveel geld ik al heb bespaard door op deze manier de goedkoopste energieleverancier te zoeken kan ik er zo drie keer van op vakantie. Als iedereen dit zou doen, zouden zij een stuk minder geld uitgeven. Ik kan iedereen dus aanraden op zoek te gaan naar de goedkoopste energieleverancier en zo tientallen tot honderden euro’s per jaar te besparen.

Eenvoudig online zoeken

Een eenvoudige manier om erachter te komen welke leverancier de goedkoopste energieleverancier is, is door te kijken op de juiste vergelijkingssites. Bijvoorbeeld op https://slimmetenergie.com/goedkoopste-energieleverancier/.  Dit soort websites zijn er ook voor andere kosten, zoals bijvoorbeeld zorgkosten en telefoonkosten. Ook voor internet en verzekeringen loont het om hier eens naar te kijken. Soms als je ergens een nieuw abonnement wilt, kun je voor een laag tarief een contract afsluiten. Die tactiek gebruik ik wel eens, door als bestaande klant een leverancier te bellen en hierover een discussie aan te gaan.

Comments are closed